image
image

CREATHON

İstanbul Kalkınma Ajansı Yaratıcı Endüstriler Mali Desteğiyle İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından hayata geçirilen Tasarım Fabrikası’nda Türkiye çapında yapılan Su Ayak İzinin Azaltılması konulu CREATHON Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu. 2. ve 3. Takımların alacağı ödüllerin sponsoru olan ARDEM AR-GE DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ. firmasıyla Sn. Dilek Adalı yarışmaya jüri olarak da destek oldu. 2 gün 1 gece süren süren CREATHON renkli anlara sahne oldu. 11 takımın kıyasıya uykusuz kalarak yarıştığı yarışmanın kazananı olup 4 adet tam altın almaya hak kazanan SONICWASH isimli medikal yıkama işlemlerinde su tasarrufu sağlayan projeleriyle Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünden katılan öğrenciler oldu. Ödüllerini İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Fadime Üney Yüksektepe ve Rektör Yardımcısı Sn. Gülce Öğrüç Yıldız takdim etti. 

Yarışmanın 2. si olarak 4 adet akıllı saat almaya hak kazanan FARMAX- Tarımın en verimli yolu olarak sulama sistemleri projesiyle Kültür Üniversitesi oldu. Ödüllerini Kültür Üniversitesi Genel Sekreteri Sn. Ender Rıza Ekici takdim etti. Yarışmanın 3.sü olarak bluetooth kulaklık almaya hak kazanan PUREGLIDE- anlık sıcak su ile su tasarrufu sağlayan projesiyle Kültür Üniversitesi oldu. Ödüllerini Tasarım Fabrikası Proje Koordinatörü Sn. Meltem Zengin takdim etti.


*İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Tasarım Fabrikası Projesi kapsamında hazırlanan bu yayının içeriği İstanbul Kalkınma Ajansı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın görüşlerini yansıtmamakta olup, içerik ile ilgili tek sorumluluk İstanbul Kültür Üniversitesi'ne aittir.
 

DİĞER YAZILAR