• En az 1 öğrenci ile eşleşmesini ve belirledikleri program dahilinde bir araya gelerek işin inceliklerini öğretmelerini,
• Dönem sonunda eşleştikleri çıraklara staj veya istihdam olanaklarından yararlandırmalarını,
• Tasarım Fabrikasi akademisyenleri ve ekibi ile birlikte Genç Yaratıcılara yöneliK en az 1 eğitim/seminer, atölye çalışması düzenlemelerini bekliyoruz.
• İnterdisipliner bir ortamda farklı sektörleri tanıma ve birlikte proje/iş geliştirme,
• Kendi girişimini kurma, yatırımcı bulma,
• Ağ oluşturma, sosyal ve profesyonel çevreyi genişletme,
• 7/24 açık bir alanda dilediği zaman çalışma ve üretme,
• Felsefe, Sosyoloji ve Psikoloji gibi disiplinleri öğrenme,
• Yaratıcı Endüstriler için İngilizce seviyesini ilerletme
gibi olanakların tümü Genç Yaratıcılara sunulmaktadır.
Yaratıcı endüstriler bazı önemli sektörlerden meydana gelmektedir.
Günümüzde fikri mülkiyete dayalı yaratıcı üretimlerin ve ticaretin tümünün bir arada anıldığı kavram “yaratıcı endüstriler” olarak adlandırılmaktadır. Fikri haklarla ilgili hukuki düzenlemeler ülkeden ülkeye farklılık gösterse de bu endüstrilerin içinde bu haklara tabii bulunan edebiyat, dizi, film ve sinema, müzik ve ses kayıtları, baskı ve matbaa, multimedya, zanaatlar, dijital tasarım dahil olmak üzere tasarım mesleklerinin tümü (bilgisayar bilimleri, oyun, yazılım, mimarlık, iç mimarlık, peyzaj tasarımı, endüstri ürünleri tasarımı, grafik tasarım, moda tasarımı vb.), plastik sanatlar, reklam alanları ve bunlarla ilgili tüm ticari faaliyetler yer almaktadır.
Yaratıcı endüstriler, tüm faaliyetleri insan yaratıcılığına dayalı entelektüel ürünler ve kültürel değerler üretmeye yönelik olan ve aynı zamanda ekonomik bir süreci teşvik eden bir dizi özerk sektördür. Sanat, kültür, iş ve teknoloji arasında bir köprü oluşturur.
Dünyanın dört bir yanındaki ekonomistler, hükümetler, özel şirketler ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar, yaratıcı endüstrilerin bir iş, zenginlik ve kültürel katılım üreticisi olarak önemini giderek daha fazla kabul ediyor. Yaratıcı anlamda ve ekonomik çeşitlendirme yaklaşımı olarak girişimcilik kültürüne bu kadar odaklanılması tesadüf değildir. Örneğin 'Made in China 2025', Çin'de üretimde yeniliği artırmak için tasarlanmış 10 yıllık iddialı bir hükümet planıdır. Çin hükümetinin desteği ve pazar bilgisi (Çin, faydacı ürünlerden üst düzey yüksek katma değerli teknolojiye kadar her şeyi üretiyor) yabancı şirketlerin ürünlerini yapmaktan kendi markalarını ve yeniliklerini geliştirmeye doğru bir dönüşüme öncülük etmektedir. Yaratıcı endüstri ile birlikte artık 'Made in China' değil, bundan böyle 'Created in China' olmayı hedeflemektedir.
Yeni iş fikri, yeni kurulacak bir girişim için olabileceği gibi daha önce kurulmuş ve hâlen çalışan bir işletme için de geçerlidir. Dolayısıyla yaratıcılık olmadan yenilikçilik, yaratıcılık ve yenilikçilik olmadan da girişimcilik olmaz. Özgür ve yaratıcı süreçlerden geçen, bireyselden çok iş birliği içinde oluşan fikirler daha değerli olacak. En iyi fikir en çok fikirden çıkacak. Onun için tüm girişimler önce en çok fikre ulaşacaklar daha sonra da içinden en iyisini seçeceklerdir.
Yaratıcı girişimci, genellikle bir işletme bünyesinde veya freelancer olarak çalışan, geçimini sağlamak adına yaratıcılığını ya da entelektüel bilgi ve becerilerini kullanan kişiyi ifade eder. Yaratıcı girişimcilik, genellikle imalata ve endüstriyel ürünlere odaklanması bakımından geleneksel girişimcilikten ayrılır.